Capri Seminarium 2002

Till ett seminarium om framtiden

”Ligger världens öde i generna eller kan vi genom vår kultur forma en bättre värld”?

I samarbete med the Capri institute for international Social Philosophy anordnar InnerFuture ett seminarium med det angelägna temat om vishet och intelligens som fokus.

På senare tid har det kommit en rad vetenskapliga studier som stärker tanken att det mänskliga beteendet – inkl. bin Laden vs Busch – är mera genetiskt determinerat än vi vill tro. Om så är fallet, bör vi fundera på vad som följer för moraliska begrepp som gott och ont liksom för ansvar och skuld. Skapas det onda av onda människor? ör är det resultatet av biologisk tragedi? Kan en djupare genetisk insikt bidra till en fredligare värld?

Speciellt utmanande är aktuell forskning påvisar att arvv och intelligens kanske är mycket mer ojämligt fördelat än vi vågar erkänna. Det finns i vrt affärs- och privatliv och tar sig uttryck såsom brutna löften, vilseledande information, manipulation, lögner etc. Insikt om intelligensen rötter och uttryck förbereder oss bättre på att identifiera och hantera situationer där den dyker upp. Den har du användning fr som företagsledare, chef, medarbetare och medmänniska. Såldes både i affärs-/yrkeslivet och i din personlig utveckling.

Är Du intresserad av att lära mer om och diskutera detta viktiga ämne, kom till Europas vackraste ö, Capri! Platsen för seminariet är Casa Marianna, Belvedere di Migliara, Anacapri, en av de tre vackraste platserna på Capri.

Föreläsare: Professor Gunnar Adler-Karlsson, The Capri Institute, professor Leif Edvinsson, Lunds Universitet.

Gunnar Adler-Karlsson, f.d. professor i samhällsvetenskap vid Roskilde Universitet, Danmark, har publicerat mer än 15 böcker i ämnen om ekonomi och social filosofi. Bland de senare böckerna har ”Kampen mellan Superhjärnorna (1997)”, ”Tankar om Västvärldens Vishet” (2001) samt ”En uppblåst bakteries memoarer” (2003) rönt stor uppmärksamhet i media (www.capriinstitute.org). Professor Leif Edvinsson, kunskaps nomad och adj. Professor i intellektuellt kapital vid Lund Universitet. Utnämnd till det prestigefyllda priset ”årets hjärna” 1998, tidigare direktör för intellektuellt kapital i försäkringsbolaget Skandia och författare till bl. a Corporate Longitude.

Planera för sommaren och anmäl Dig idag!                

Tid och plats: Kursen börjar måndagen den 27 juni 2002 kl. 19.00 och avslutas lördagen den 2 juli 2002 på kvällen. Kursen hålls huvudsakligen på The Capri Institute for International Social Philosophy, Anacapri.

Omfattning: Kursen varar i 6 dagar, bestående av föreläsningar varvade med gruppuppgifter, redovisningar samt gruppdiskussioner. Gemensamma måltider och mötesplatser är förlagda på olika platser på ön för att därigenom lära känna densamma bättre. Kurstiden är i genomsnitt ca 6 timmar per dag

Antalet deltagare: ca 30 personer.

Pris: 5950 kronor (moms tillkommer) per deltagare. Priset inkluderar kursavgifter, kurslitteratur samt tre luncher, välkomst drink och middag nere i byn Capri. Deltagarna står själva för transport och hotellkostnad.

Anmälan: För att delta på kursen bör anmälan ske snarast (e-mail eller fax), dock senast den   1 april 2005. Anmälan är bindande. Vid återbud betalas inte kursavgiften tillbaka (om ej speciella skäl föreligger).

Vid anmälan, utgå från anmälningstalongen och den efterfrågade informationen enligt nedan.

Hotell: Biancamaria, Via G.Orlandi 54, 80071 Anacapri (Napoli), Tfn. +39-081-837 10 00 – Fax: +39-081-837 20 60

Da Gelsomina alla Migliara, Via Migliara 72, 80071 Anacapri (Napoli), Tel. +39-081-837 14 99 – Fax: +39-081-837 14 99 Email: dagelsomina@libero.it

Rum är bokade på Hotel Bianca Maria samt ett fåtal på Gelsomina. Vid anmälan uppger Du hur många dagar Du vill stanna.  Antalet nätter på hotellet är bindande, d v s om Du bokar 5 nätter och vill åka efter tre får Du fortfarande betala för fem. Observera att vi reserverar rum på dessa hotell men du betalar själv hotellet. Priset för delat dubbelrum är ca 750 kr/natt och gäst. Vill du stanna någon extra natt på Capri, före den 28 juni, eller efter den 2 juli, så måste vi ha besked i samband med anmälan – detta kan dock inte garanteras.

Utlandskursen håller de skatterättsliga normerna för konferensresor – hela kursen är avdragsgill för företaget. Även de utlandstraktamenten som utgår till deltagarna är avdragsgilla.


 

Några av våra seminarier:

Capri Seminarium 2010 | Capri Seminarium 2006 | Capri Seminarium 2005
Capri Seminarium 2004 | Capri Seminarium 2003 | Capri Seminarium 2002